Опис

Veliki je izbor fermentisane hrane koja nas okružuje, pa tako možemo vrlo često na našem stolu da vidimo:
ukiseljeno povrće, jogurt, vino, pivo. Međutim, od sve fermentisane hrane oko nas, sos od soje je veoma
jedinstven i jedan od retkih proizvoda koji prolazi kroz čak tri vrste vrenja: mlečno-kiselu fermentaciju,
alkoholno vrenje kvasca i fermentaciju organskih kiselina. Posebne kulture kvasca započinju proces vrenja
koje kroz nekoliko meseci pretvara četiri pomenuta prirodna sastojka u sos od soje. Ovaj prirodni način
proizvodnje i vrenja sosa od soje prvi put je zabeležen pre 2,500 godina, kada je sos korišćen da vegeterijanskoj
hrani da aromu mesa.

Šta više, sos od soje je jedan od najstarijih sastojaka koji u sebi sadrže umami, o kojem se toliko priča.
Kikkoman sos od soje dobijen prirodnim vrenjem sadrži više od 285 posebnih aroma i elemenata aroma
i kao takav je vrlo lak za upotrebu, prilagodljiv svim jelima i jednostavan za čuvanje. Bogat ukus i nežna boja
ćilibara se besprekorno sjedinjuju sa drugim sastojcima bez maskiranja ili nadjačavanja ukusa. Može se
koristiti umesto soli, kako bi se umanjio nivo prisutnog natrijuma u vašim jelima, a ujedno obogaćuje ukus
umamijem.

Začinjavanjem vašeg jela jednom kašičicom Kikkoman sosa od soje dobijenog prirodnim vrenjem dobija se
jednaki efekat kao da ste upotrebili jednu punu kašiku soli, ali je u ovom slučaju nivo natrijuma sveden
na minimum.